Hogyan érdemes nekiállni az orosztanulásnak?

Itt tippeket olvashatsz arról, hogyan is érdemes belevágnod a nyelvtanulásnak. Az orosz nyelvvel egy értékes és hasznos nyelvet választottál, hiszen hatalmas kultúrkör kapcsolódik hozzá, és tudásával több országban megértetheted magad (még ott is, ahol alapvetően nem oroszul, hanem valamilyen más szláv nyelven beszélnek).

Ha van már egy jól bevált tanulási módszered, akkor is érdemes végigolvasni javaslatainkat, hátha találsz köztük olyat, amit hasznosítani tudsz!

Ha elég motivációd van, szeretni fogod, amit tanulsz. Tűzz ki magad elé (először rövidtávú) célokat, majd azokat elérve gondolj vissza, megérte-e a befektetett energia. A megszerzett tudást senki nem veszi el Tőled!

Legyen oroszfüzeted! Attól függetlenül, hogy itt virtuális úton megy az oktatás, a kézzel írás sokat lendít a nyelvtanuláson! Ha a leckék egész tartalmát leírod a füzetedbe, vagy ha csak az összefoglaló részeket jegyzeteled le, meg fogod látni, hogy sokkal jobban az emlékezetedbe fog vésődni!

Vezess saját szótárat! A leckék szavait, kifejezéseit gyűjtsd ki egy külön szótárfüzetbe vagy számítógépes dokumentumba! Egyrészt a szavak leírásával szintén tanulsz, másrészt pedig egy helyen találod az új szavakat, ami megkönnyíti a tanulást.

Tanuld hangosan az oroszt! Ez azért is fontos, mert az oroszban nagyon fontos a hangsúlyozás. Hatékonyabb a tanulás, ha nem csak magadban, hanem hangosan is kiejted az új szavakat, kifejezéseket! (Minél több érzékszervedet bevonod a nyelv elsajátításába, annál jobban tanulható.) Természetesen idetartozik az is, hogy érdemes a hanganyagokat is minél többször meghallgatni és hangosan ismételni.

Kérdezz a tanárodtól! Elkerülhetetlen, hogy nyelvtanulás során ne találkozz nyelvtani terminusokkal vagy bonyolultabb nyelvtani összefüggésekkel. Ha úgy érzed, hogy nem vagy biztos valamiben, nyugodtan kérdezd meg magántanárodtól, vagy vesd fel fórumtémaként! Nagyon fontos: ne csak olvasd, értsd is, amit tanulsz!

Kérdezd ki magadtól az anyagot! Ha úgy érzed, hogy megtanultál mindent, tegyél fel magadnak kérdéseket a megtanultakkal kapcsolatban!

• A nyelvtanulás nem háború. Ha úgy érzed, sok, tarts szünetet!
 

Alert text
Prompt text

Mehet Mégsem
Prompt text
Mehet Mégsem