Gyakran ismételt kérdések

Hogyan működik? Diákoknak.

Regisztráció után megszerkesztjük profilunkat. Ezt követően kiválasztjuk a legszimpatikusabb magántanárt és jelentkezünk hozzá (a jelentkezés gombra kattintva), majd konzultálunk vele (lehetőleg a hangouts-on vagy telefonon/e-mailben) a tudásszintünkről és az órák menetéről. Indulhat a tanulás. Az online hangouts órára a Naptár menüpont alatt tudunk jelentkezni, kiválasztjuk a megfelelő időpontot és lefoglaljuk. Google Hangouts használata.

 

Hogyan működik? Tanároknak.

A regisztrációt követően tudjuk megszerkeszteni a hirdetést. A hirdetés akkor kerül fel a KIROW-ra, ha a hirdetés összege megérkezett a megadott számlaszámra. Ezt követően lehet fogadni a tanulók jelentkezését. A konzultáció után (szintfelmérés, tanmenet lefixálása) idulhat a tanulás. A Naptár menüpotban adjunk meg szabad időpontokat a tanulók számára, hogy tudjanak jelentkezni az online Google Hangouts órára (tehát hagyományos értelemben a magánórára).

 

Hogy kezdjünk neki a tanulásnak / tanításnak? Konzultáció.

Mivel az orosz tanulás a KIROW-on online zajlik, a tanulókkal érdemes tartani egy előzetes konzultációt. Ez egyfelől a szintfelmérés, másfelől konzultálás a tanmenetről (milyen gyakran osszunk meg neki leckéket, mely napokon tartsunk online hangouts órákat, milyen időközönként fizessenek a hangouts órákért...stb.). A konzultáció legjobb esetben a Google Hangouts-on zajlik letesztelve egyúttal annak működését.

 

Miért működik?

A KIROW azért működik, hogy összehozza az oroszul tanulni vágyókat a magántanárokkal. Az oktatás online zajlik a rendszeren keresztül. Ez azt jelenti, hogy külön menüpontokban nyomon tudjuk követni a tananyagokat (Leckék) és a hozzájuk tartozó gyakorlatokat (Házi feladatok) és teszteket (Tesztek). A magánórák nálunk virtuális keretek között, a Google Hangouts-on keresztül zajlanak. Összességében így létrejön egy teljes értékű orosz nyelvkurzus, amely egy hagyományos tanfolyamhoz képest a tanárnak és tanulónak is számos előnyt rejt: ott és akkor tanulunk, ahol és amikor szeretnénk (a távolság abszolút megszűnik), spórolunk, tanárként sokkal több tanulót fogadhatunk...stb.

 

Mennyibe kerül? Diákoknak.

Két lehetőség közül választhatunk:

 

 

Mennyibe kerül? Tanároknak.

 

 

Egy leckét egyszerre csak egy diákkal lehet megosztani. A megosztástól (vásárlástól) számított minden 4. hét után számlát küldünk a megosztott (vásárolt) leckék után, melyet 7 napon belül a KIROW számlájára szükséges átutalni.

 

Hogy fizet nekem a diák?

A KIROW rendszert ez nem érinti, de javasolni tudunk. A legegyszerűbben úgy, hogy megadod a tanulóknak a számlaszámod, és ők átutalással fizetnek Neked az online órákért. Azt, hogy milyen időközönként (alkalmanként, 5 alkalmanként…), abszolút a felekre van bízva.


Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek, aki az orosz nyelvvel szeretne foglalkozni akár teljesen kezdő szinttől egyelőre középfokig, de már készül az anyag a felsőfokú szintig is. A leckék tartalmaznak írást oktató videókat, így a cirill betűs írás is könnyen megtanulható. A nyelvtani magyarázatokhoz alapvető nyelvtani fogalmaknak az ismerete szükséges.
 


Miben más az online óra a megszokott élő órától?

Elvileg semmiben, gyakorlatilag csupán a távolságot illetően ,,más”. Ez azonban előny, hiszen szinte akárhonnan kapcsolatba lehet kerülni, ahol van internet, és spórolunk az utazási költségen és az időn. Ha a technikai feltételek adottak (internet, mikrofon), akkor egy online óra után olyan érzésünk lesz, mintha hagyományos órán vettünk volna részt.


Milyen használni a Google Hangouts-ot?

Még azok számára is nagyon egyszerű, akik egyébként nem értenek a számítógépekhez. Átlagos sávszélességű internetre és mikrofonra (a laptopok nagy része rendelkezik beépített mikrofonnal) van szükség hozzá. Ha van webkamera (az is van már a legtöbb laptopban), akkor láthatjátok is egymást a tanároddal.
 

 

 

Alert text
Prompt text

Mehet Mégsem
Prompt text
Mehet Mégsem